Kahve Bağımlısı Meslekler
Kültürümüzden gelen bir gelenek halini alan kahvenin yerini 1950’li yıllarda çay olsa da modern çalışma hayatı iş toplumunu tekrardan kahveye yönlendiriyor. Ofis ortamında sıklıkla tüketilen kahve sağlık içim zararlı olsa da içerisinde bulunan kafein nedeniyle belirli bir noktadan sonra bağımlılık oluşturuyor. Alışkanlık halini alan kahve belirli bir süre sonra da iş yerinde içilmediğinde çalışanların motivasyonuna zarar veriyor. Bu nedenle kahve tüketimi ideal seviyede olmalı.
Kahvenin iş yaşamında ayrılmaz bir parçası haline geldiğini gören Amerikalı bir araştırma şirketi en çok kahve tüketilen mesleklerle ilgili bir araştırma yaptı. Buna göre Amerika’da 10 bin kişi üzerinde yapılan bir araştırmada en çok kahve tüketen mesleklerin başında medya çalışanları geliyor. Günde ortalama 4 – 5 bardak içen medya çalışanları kahvenin zararları karşısında savunmasız kalıyor.
Polislik Kahve Bağımlısı Mesleklerden
Anketin ikinci sırasında ise polisler yer alıyor. Şehrin huzur ve güvenliğinden sorumlu olan polisler dinç kalmak ve uyanık kalmak adına kahveyi çok tüketiyor. Listenin diğer sıralarında ise öğretmenler, tesisatçılar, tele pazarlamacılar ve sağlık çalışanları yer alırken en son sırada şoförler yer alıyor.
Aşırı şekilde tüketildiğinde kahvenin zararları kısa zaman içerisinde kendini gösteriyor. Uykusuzluğu yenmek, algıları açık tutmak adına tüketilen kahvelere her daim başvurulması ilerleyen yıllarda ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle sadece kahve değil su, çay, meyve suyu, bitki çayı gibi içeceklerde tüketilmeli.